Maj
30
Tis

Cool Company betalar inte

Taggar: Cool Company, bluff, betalar inte, pengar tillbaka, återbetalningskrav, Express Pay, expressutbetalning, bestrida faktura

Använder du Cool Company och förväntar dig att få betalt? Tänk igen. Om din kund får för sig att bestrida fakturan så kan du glömma att få betalt. Även om du styrker att arbetet är utfört enligt det underlag du fått från din kund.

Inga pengar via Cool Company, trots att du styrker med underlag

Är du noga med att få beskrivning från kund på uppdrag, ställa frågor etc för att vara säker på att du utför uppdraget ordentligt? Vill du kunna fakturera utan att driva företag? Då har du kanske fallit i fällan att skapa ett konto på Cool Company. Ett misstag även jag gjort.

Express Pay på Cool Company riskabelt!

Har du valt expressutbetalning, "Express Pay" som det kallas hos Cool Company, så kan det gå riktigt illa. Om kunden av någon anledning väljer att bestrida din faktura, vare sig det sker före förfallodatum eller efter, så blir du återbetalningsskyldig till Cool Company. Not so cool, eller hur?

Faktum är att du har noll och inget att säga till om när kunden väljer att strunta i att betala, så länge kunden väljer att använda ordet "bestrida" i något skede.

Mail som styrker att Cool Company inte betalar och tar din kunds parti

Jag har en lång mailväxling med Cool Company, som bekräftar allt jag skriver. Kunden har i mail godkänt det jag producerat och jag har försett Cool Company med allt underlag. Trots det hävdar kunden att han inte kan använda det jag levererat och vägrar betala. Bestridandet kom långt efter förfallodatum på fakturan, men ingen reaktion från Cool Company. De kan inte skicka det till inkasso om kunden bestridit fakturan. Trots att kunden gjort detta efter förfallodatum och efter påminnelse så sker noll och ingenting.

I mitt fall har det visat sig att kunden valt att använda delar av det arbete jag genomfört, utan att betala för det. Kunden har sedan anlitat en tredje part för att utgå från de ritningar jag tagit fram och skapat likvärdiga bilder som de jag levererat. Bilder som han hävdar att han inte kan använda när jag levererar, men plötsligt kan använda när någon annan gör det. Jag ska inte gå in på vem kunden är i detta läge, men om betalning inte inkommer omgående så kommer jag att redogöra för hela ärendet i detalj, så att ingen annan faller i detta oetiska företags fälla.

Nej, Cool Company är inte cool. Det är rena bluffmakare. Att ens jämföra detta med att driva ditt eget företag är så långt ifrån sanning det kan bli. Trots att det är Cool Company som står som fordringsägare på fakturan så slår de ifrån sig och hävdar att du har en tvist med din kund som du får dra till civilrätt för att driva process.

Nog är du ensam som egenanställd allt. Mer ensam än du tror kanske?
rejophoto.com policy för kommentarer

Regler för kommentarer

Reglerna är enkla. Du är själv ansvarig för det du skriver.

rejophoto.com är inte ansvarig för besökares kommentarer, eftersom alla som kommenterar måste vara inloggade via Facebook.
 

Kommentera på Facebook

Kommentera på Facebook och dela med dina vänner!

Nya inlägg

SEO & Webbutveckling av RejophotoSEO & webbutveckling
Kan vi hjälpa er med frågor kring SEO/sökmo...
Första plats i GoogleFörsta plats i Google
Första plats på Google? Hur lyckas man egentlige...
 

Följ rejophoto.com på Facebook!

 

 
 
Google+