Mar
30
Tor

Första plats i Google

Taggar: Första plats i Google, Google, SEO, sökmotoroptimering, placering, sök, sökmotor

Första plats på Google? Hur lyckas man egentligen att hamna först i Google? Ja, frågan om förstaplatsen i Google är det många ställer sig och det finns egentligen inte ett rakt och enkelt svar, men det finns mycket man kan göra för att försöka nå första plats i Google.

Den eftertraktade förtsaplatsen i Google

Först och främst ska vi klargöra att första plats i Google för en person som söker inte är detsamma som när en annan person söker i Google, eftersom Google gör sitt bästa för att presentera personliga sökresultat som bäst matchar vad de tror att användaren vill hitta. Detta gör Google utifrån geografisk position, sökhistorik, vad man gillat på Google+ etc. Det är mängder av faktorer som styr vad som visas på första plats i Google för dig och för mig kan sökresultatet, trots samma sökord, vara ett helt annat.

Om man är utloggad, sitter vid en helt nyinstallerad dator, på en helt ny Internetanslutning, så kanske man kan säga att chanserna är goda att vi skulle se någorlunda lika sökresultat i Google. Men så fort vi börjat surfa runt på nätet och klicka på saker så snappar Google upp vad vi tycks vara intresserade av.

Vad är SEO, om man inte kan garanteras första plats i Google för dyra pengar?

SEO - Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering som vi kallar det på svenska, är ett sätt att förädla information så att den på bästa sätt matchar vad målgruppen söker. Många hävdar att det handlar om andra saker, såsom länkande webbplatser som man skapar för att öka antalet länkar in till din webbplats och dylikt. Gå inte på sådana trick. Det är direkt skadligt för din webbplats. Jag har sett webbplatser med mångmiljonbelopp i omsättning försvinna från Google över en natt. 

Första plats i Google kan ingen garantera

Det är faktiskt omöjligt att garantera första plats i Google när man säljer SEO-tjänster. Man kan göra informationen väldigt mycket bättre på en webbplats och på så vis påverka till att webbplatsen syns högre upp i Googles sökresultat, men man kan aldrig lova en viss position. 

Därför är det helt enkelt så att många SEO-tjänster är ren bluff. Även i de fall där de kortsiktigt lyckas knuffa upp din webbplats med svarthattmetoder (som länkningar etc jag nämner ovan) så kommer det att straffa sig i slutänden att inte göra rätt. Att försöka fuska. Googles algoritmer blir allt skickligare på att sålla bort just fusk.

Bäst chans till första plats i Google har du med hög kvalité och bra matchning på ditt innehåll

Vad betyder då hög kvalité? Låt mig ta ett exempel, från tiden då jag jobbade med SEO.

Kunden säger "Jag vill synas på ordet "nåtsökord jag inte vet vad det är". Ok, säger jag fundersamt, eftersom det jag ser på skärmen är bantningspulver (ur mina okunniga ögon sett).

Bantningspulver är ett negativt laddat ord, säger kunden. Det må så vara, men bland dina potentiella kunder så är det vad man söker, svarar jag. 

Alltså, hög kvalité betyder att man skriver med samma termer som kunderna. Att man formulerar sig som kunden formulerar sina sökningar. Lyckas man med det så når man höga positioner i Google.
rejophoto.com policy för kommentarer

Regler för kommentarer

Reglerna är enkla. Du är själv ansvarig för det du skriver.

rejophoto.com är inte ansvarig för besökares kommentarer, eftersom alla som kommenterar måste vara inloggade via Facebook.
 

Kommentera på Facebook

Kommentera på Facebook och dela med dina vänner!

Lästips!

SEO & Webbutveckling av RejophotoSEO & webbutveckling
Kan vi hjälpa er med frågor kring SEO/sökm...

Nya inlägg

Cool Company betalar inteCool Company betalar inte
Använder du Cool Company och förväntar dig a...
SEO & Webbutveckling av RejophotoSEO & webbutveckling
Kan vi hjälpa er med frågor kring SEO/sökmo...
 

Följ rejophoto.com på Facebook!

 

 
 
Google+