Mar
31
Fre

SEO & webbutveckling

Taggar: SEO, sökmotoroptimering, webbutveckling, Wordpress, Google, sociala medier

Kan vi hjälpa er med frågor kring SEO/sökmotoroptimering och webbutveckling? Med många års erfarenhet har vi möjlighet att hjälpa er synas bättre i Google och andra sökmotorer, med metoder som fungerar och inte hotar er webbplats med straff från sökmotorernas alltmer kompetenta algoritmer.

Wordpress - ett kompetent webbsystem

Wordpress är kanske ett av världens mest kompletta system för att skapa och driva en webbplats. Sköter man om sin Wordpress-sajt och håller den uppdaterad, så är det en säker plattform som ger näst intill oändliga möjligheter med plugins, e-handelfunktioner och inte minst mycket hög kvalité i kod.

Rejophoto.se är ett exempel på en Wordpress-sajt, där vi valt just Wordpress för att visa upp våra foton och tjänster vi erbjuder inom foto.

Vad är bra SEO/sökmotoroptimering?

Jag har varit inne på det lite i föregående artikel, som handlar om hur man når första plats i Google. Det finns många som erbjuder SEO-tjänster där man bygger fiktiva webbplatser för att skapa länkar in till din webbplats. Detta är direkt skadligt för din webbplats, eftersom Googles algoritmer förbjuder detta och kallar det fusk. Kanske har ni hört talas om Google Penguin? Det är en rad uppdateringar som fått detta kodnamn, vilka syftar just till att stävja fusk som pågår för att nå höga positioner i Google.

Vi sysslar inte med fusk. Vi sysslar med kvalitet. 

Bra SEO/sökmotoroptimering handlar om att först och främst ta reda på vad era potentiella besökare/kunder använder för vokabulär, som är relevant för er. När man vet det så är det dags att se över om man möter sina potentiella besökare/kunder med just denna vokabulär. Sökmotorer är inte särskilt bra på synonymer och även om de vore det så är lika med alltid bättre än nästan lika med.

I de allra flesta fall finns stora brister på webbplatser i Sverige ur detta perspektiv, vilket gör att om man lägger sin tid på att prata som kunden och se över allt sitt innehåll för att matcha detta på bästa vis, så har man en mycket god chans att nå de högsta positionerna i Google.

SEO nästan lika länge som Google funnits

Nästan lika länge som Google funnits till har jag arbetat med SEO. Det har alltid intresserat mig och den webbplats du just nu besöker (rejophoto.com) har jag byggt kodrad för kodrad för att implementera alla de faktorer jag kommit fram till ger bästa möjliga resultat.

Google grundades av Larry Page och Sergey Brin 1998 och det har alltid intresserat mig att försöka fundera ut vad det är som får vissa saker att uppskattas av Google, medan andra förkastas. Det finns mängder med faktorer, men förvånansvärt stor del av det handlar om kvalitet i ditt innehåll och konsekvens i ditt innehåll. 

Bakom alla sidor på Internet finns HTML-kod. HTML betyder Hyper Text Markup Language och syftar till en struktur för ett dokument som är avsett att visas i en webbläsare (såsom Safari, Internet Explorer eller Google Chrome).

Konsekvensen mellan olika taggar (strukurella element i HTML) är direkt avgörande. Det förstod jag när Google kontaktade mig och ville veta mer om varför jag tänkt som jag gjort när jag byggt det första gränssnittet liknande det du nu ser. 

Det var 2006. Idag, 11 år senare så gäller i princip samma sak. Konsekvent, strukturellt korrekt kod och ett innehåll som matchar det dina potentiella besökare letar efter är ett framgångsrecept.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vad man behöver hjälp med rörande webb och SEO varierar väldigt. Ett förutsättningslöst samtal om vad just du behöver hjälp med är en bra början på ett långt samarbete där alla vinner.

Ring oss på 0761-86 23 29 eller skicka oss ett mail så återkommer vi till dig snarast!
rejophoto.com policy för kommentarer

Regler för kommentarer

Reglerna är enkla. Du är själv ansvarig för det du skriver.

rejophoto.com är inte ansvarig för besökares kommentarer, eftersom alla som kommenterar måste vara inloggade via Facebook.
 

Kommentera på Facebook

Kommentera på Facebook och dela med dina vänner!

Lästips!

Första plats i GoogleFörsta plats i Google
Första plats på Google? Hur lyckas man egentlig...

Nya inlägg

Cool Company betalar inteCool Company betalar inte
Använder du Cool Company och förväntar dig a...
Första plats i GoogleFörsta plats i Google
Första plats på Google? Hur lyckas man egentlige...
 

Följ rejophoto.com på Facebook!

 

 
 
Google+